Psykoterapi & Coaching

Hvad kan psykoterapi eller coaching hjælpe mig med?

Skal jeg vælge det ene eller andet?

Og hvorfor overhovedet søge hjælp?

 

Afsnittene nedenfor kan måske give dig svar på dine spørgsmål - og hvis ikke, er du altid velkommen til at kontakte mig.

thumbnail_20200530_170443_edited.jpg
Pebble Beach

Hvilke temaer?

Stress - Kan opstå pludseligt eller komme over tid. Jeg kan hjælpe dig med at få ro på, undersøge årsagen og finde en måde at håndtere det på, så du er bedre rustet.

 

Nedtrykthed & Depression - Oplever du ensomhed, tomhed eller forladthed? Har du svært ved at finde glæde eller mening i livet? Uanset hvad, er der en vej ud og fremad.

 

Forholdet til dig selv - Har du lavt selvværd eller dårlig selvtillid, fornemmelsen af at mangle eller savne noget – også selvom du ikke ved, hvad det er?

 

Tab & Livskriser - Det kan fx være tab af nære relationer, job eller fornemmelsen af ikke at kende vejen. Nye ståsteder i livet kan skabe usikkerhed og kræve nogle ekstra ressourcer.

 

Parforholds- & Relations-problemer - Oplever du konstant de samme konflikter? Eller at du har svært ved at være dig selv sammen med andre? 

 

Udforskning af dit inderste selv - Måske er du nysgerrig på dine potentialer og ressourcer? Jeg tilbyder selvudvikling i terapeutisk ramme - fordi jeg ved, at vi alle indeholder meget mere end vi tror!

Hvad kan terapi og coaching gøre for dig?

Indsigt

Alle rammer steder i livet, hvor noget forvirrer, frustrerer eller gør ondt. Måske står du i et svært dilemma. Måske er du slået ud af kurs og ved ikke, hvor du skal hen. Eller du oplever at løbe ind i de samme problemer igen og igen. De svære steder i livet kan give følelsen af at sidde fast – eller konstant at være i tvivl.

 

Der er brug for nye perspektiver – at blive bevidst om, hvor du er. Indsigt skaber klarhed, og med klarhed forsvinder tvivlen.

 

Mit første fokus er derfor, at vi sammen skaber et åbent og fordomsfrit rum, der hjælper dig med at besvare spørgsmålene ”Hvorfor?” og ”Hvad nu?”, så du kan se din vej.

Retning

Indsigt er nogle gange nok, men ikke altid: Selvom vi kender vejen, kan vi stadig opleve sten, huller og andre forhindringer, som synes svære at håndtere.

 

Ofte er der brug for to spor: Det ene er at undersøge de særlige tankemønstre, gamle sår eller den frygt, der holder dig tilbage. Når du kender vejens forhindringer, kan du forholde dig til dem på en ny og mere konstruktiv måde: De er kun uoverkommelige, når du ikke véd, hvordan du skal tackle dem.

 

Og derfor handler det andet spor selvfølgelig om at finde og folde styrker ud: Både dem, du allerede har, og dem, du endnu ikke kender. At blive bevidst om og mærke dem giver en anden tilgang til livet og dets udfordringer.

Blade

Balance

Processen med at skabe indsigt og finde retning er ikke nødvendigvis lige ud af landevejen.

 

Når man ændrer noget ét sted, kan det give udfordringer eller kræve justeringer andre steder for at finde sig til rette i det nye.

 

Jeg tror på, at vi søger balance i det små såvel som det større, og at den rette balance er forskellig fra menneske til menneske. 

 

Min opgave er at hjælpe dig med at finde lige præcis din vej til balance, så du selv kan skabe det liv, du ønsker.

 

Skov

Hvorfor søge hjælp?

Mange af os har fra en tidlig alder lært at klare alting selv. Det er en god egenskab, men af og til er der løsninger, vi ikke opdager, fordi vi ser verden på en bestemt måde. Hvis man samtidig føler os alene i at løse et problem, kan det synes nærmest uoverkommeligt.

 

At søge hjælp betyder at få et andet perspektiv såvel som at få støtte til at gøre noget, der tjener dig bedre. Når du deler dine oplevelser, opstår der et nyt og større rum med nye muligheder. At spille sammen med en anden forstærker processerne og giver adgang til at:

  • Du hurtigere og tydeligere ser de følelser, tanker og handlemønstre, som udspiller sig i livet.

  • Det bliver lettere at forstå og give plads til dig selv. Og det skaber mere frihed, som gør det lettere at ændre automatreaktioner.

  • Styrker og ressourcer bliver stærkere i spejlingen: Når en anden kan se, hvad du kan og giver udtryk for det, er du mere tilbøjelig til at tro på og tage det til dig.

​Sidst, men ikke mindst, behøver du ikke at holde noget tilbage eller tage hensyn, som det kan være tilfældet med venner og familie. Rummet er kun til for dig, og er et fristed, hvor du kan udforske det, du ønsker, og finde din vej i livet.

Coaching? Terapi? Eller begge?

Kort sagt, tager coaching udgangspunkt i nuet og kigger typisk fremad, mens psykoterapi i højere grad tager fortiden (inkl. opvæksten) med og derfor skaber et bredere udgangspunkt.

 

Om du skal vælge coaching, psykoterapi eller begge afhænger derfor først og fremmest af din problematik. Valget af metode vil i altid ske i samarbejde med dig.